cv en contact

Esther Sluiter  (Geldrop, 1973) is in 1996 afgestudeerd als docent tekenen en kunstgeschiedenis en als orthopedagogisch beeldend vormgever aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Haar grafisch werk werd bekroond met enkele grote kunstprijzen: de Royal Nederland Grafiekprijs en een eervolle vermelding bij de Ilse Frankenthal grafiekprijs. Esthers werk wordt o.m. vertegenwoordigd door galerie De Buck in Gent en de Stichting Beeldende Kunst en het Centrum Beeldende Kunst Zuidoost in Amsterdam.

Esther heeft een gecombineerde beroepspraktijk: Zij werkt als activiteitenbegeleider in een verpleeghuis en als beeldend kunstenaar. De combinatie van werkzaamheden zorgt voor vruchtbare kruisbestuivingen. Op de beide werkgebieden gebieden ontstaan idee├źn en projecten, die elkaar voeden en versterken. Het ontstaan van het groeiende geheugen is hier een sprekend voorbeeld van. Dit project ontving in 2011 de Cordaan stimuleringsprijs.


Op aanvraag is Esther ook beschikbaar voor het geven van kunstworkshops aan kinderen en volwassenen. In Amsterdam Zuidoost heeft Esther van 2002 tot en met 2011 het basis -en voortgezet onderwijs bediend met jaarlijkse atelierbezoeken,  projecten en workshops. Zij werkte hierin samen met de organisaties: Matchpoint cultuureducatie, Centrum Beeldend Kunst Zuidoost, Projectbureau primair onderwijs Zuidoost, Open Ateliers Zuidoost en De Straat van 1000 sculpturen.Vanuit haar huidige woon-en werkplaats Hilversum verzorgde Esther workshops voor museum Hilversum, de vrije school Michael, het Roland Holst College en het Laagland theater.


contact:
Esther Sluiter
0031 (0)6 24418556